vrijdag 29 maart 2013

Met iPad op Pad - economieiPad project economie schooljaar 2012-2013

Na de herfstvakantie bereikte mij heel goed nieuws: er was nog een iPad beschikbaar voor een docent die mee zou willen draaien in de iPad-klas. Yes! Als tevreden privégebruiker van zowel de iPhone als de iPad kon ik nu ook de iPad in de klas gaan inzetten als economiedocent. En als teamleider kon ik persoonlijk gaan ervaren hoe het zou zijn om te werken met een device op een school als de onze. Kortom: ik was benieuwd!

Als snel ontdekte ik de app Educreations waarmee je zelf filmpjes kunt maken die de leerlingen thuis kunnen bekijken. Enthousiast zit ik nu in het weekend aan de keukentafel om mijn lessen nog eens op te nemen zodat bijvoorbeeld zieke leerlingen de les kunnen bekijken. Maar ook leerlingen die het moeilijk vonden, kunnen nu, zelfs samen met hun ouders, de les nog eens bekijken. Zowel van leerlingen als hun ouders krijg ik positieve reacties terug. Zodra een paragraaf is afgesloten vragen leerlingen al wanneer het filmpje beschikbaar is!  En als mijn hond blaft tijdens de opnames of de telefoon rinkelt, daar heeft niemand moeite mee ;-)

In een tijdschrift voor economiedocenten vond ik de app Logo Quiz. Hiermee test je je commerciële kennis door aan een logo de merknaam te koppelen. Omdat het in een spelvorm is gegoten, vinden veel leerlingen dit een leuke app. Er zijn natuurlijk veel meer economie-apps beschikbaar, maar helaas zijn de meeste apps voor de bovenbouw. Ik blijf dus goed zoeken naar juiste apps voor mijn leerlingen.

Wat ga ik het derde trimester doen? Ik ga de leerlingen zelf een onderwerp laten uitleggen met Educreations. En hoe dat afloopt, kunnen jullie in mijn volgende blog lezen.

M. van der Wal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten